نام «نگار مرتضوی» و «کاملیا آریافر» در بین ۳۰ زن الهام بخش مجله فوربز
نام «نگار مرتضوی» و «کاملیا آریافر» در بین ۳۰ زن الهام بخش مجله فوربز
خبر خوب ۲۴ اسفند : به مناسبت روز جهانی زن که چند روز پیش برگزار شد مجله فوربز فهرستی از ۳۰ زن الهام بخش جهان منتشر کرد که نام دو بانوی ایرانی به نامهای «نگار مرتضوی» و «کاملیا آریافر» در بین آنها حضور دارد.
تامی ویلیامز نویسنده مجله فوربز در وبلاگ خود در فوربز نوشتههایی با محوریت افراد تأثیرگذار منتشر میکند و دیدگاه و نظر خود را راجع به آنها بیان میکند.
او در ماه مارس که ماه تجلیل از دستاوردهای زنان در دنیا است فهرستی از ۳۰ زن تأثیرگذار در زمینههای مختلف از جمله تجارت، تکنولوژی، ورزش و رسانه منتشر کرده است که نام دو زن از هموطنانمان بین آنها دیده میشود. هر یک از نامهای قرار گرفته شده در فهرست به نوبه خود در داخل و خارج از محیط کاری خود افرادی تأثیرگذار به شمار میروند.
مجله فوربز :
فوربز در واقع یک شرکت رسانهای و مجله آمریکایی است و در سال ۱۹۱۷ توسط برتی چارلی فوربز که یکی از مهاجرین اسکاتلندی در آمریکا به شمار میرفت تأسیس شد و هم اکنون هم توسط خانواده فوربز اداره میشود و یکی از سرشناسترین مجلههای اقتصادی در آمریکا و جهان به شمار میرود.
برتی چارلی فوربز خود یکی از متخصصین مسائل اقتصادی بود که مقالههای مشهور و مهمی را در زمینه اقتصاد مینوشت و با مجله هرست همکاری داشت تا در نهایت تصمیم گرفت مجله خود را با نام فوربز تأسیس کند. برتی چارلی در سال ۱۹۵۴ در گذشت و پسرش به نام بروس به مدت ۱۰ سال جانشین او بود. در سال ۱۹۶۴ بعد از مرگ بروس (پسر برتی چارلی) برادرش مالکوم استیونسن فوربز جانشین او شد. هم اکنون استیو فوربز پسر مالکوم سردبیر و ناشر این مجله آمریکایی است.
فوربز ماهانه دوبار یعنی هر دو هفته یکبار چاپ و منتشر میشود.
کاملیا آریافر:
دکتر آریافر مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه شریف گرفته است و بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ موفق شد که مدرک کارشناسی ارشد و (Phd) دکترای علوم کامپیوتر خود را از دانشگاه «درکسل» در فیلادلفیا دریافت کند. بدون شک کاملیا آریافر نمونه یکی از زنان موفق کشورمان است که شاید خیلی از ما با او آشنا نباشیم و اسمش برای جاامعه فارسی زبان خیلی شناخته شده نباشد.
دکتر آریافر در سال ۲۰۱۷ پس از چندین سال حضور در (۲۰۱۲-۲۰۱۷) Esty، جایی که با تیمهای مختلف در چندین سیستم عامل کار کرد تا الگوریتمهای تجزیه و تحلیل، یادگیری ماشین (ML) و هوش مصنوعی (AI) را در سراسر سازمان ادغام کند به Overstock.com پیوست و در این شرکت به مقام مدیر ارشد دادههای فروشگاه بزرگ اینترنتی «اوور استاک داتکام» رسید. دکتر آریافر هم اکنون در شرکت بزرگ گوگل فعالیت دارد و از مدیران هوش مصنوعی گوگل کلاود است.
نگار مرتضوی:
نگار مرتضوی که به مدت ۴ سال سابقه مجری گری و گزارشگری را در تلویزیون ایرانی زبان خارج از کشور بر عهده داشته است در سال ۱۳۶۰ در تهران متولد شد و هم اکنون ساکن واشنگتن است. او در شبکه فارسی زبان برنامه «روی خط» و «شصت ثانیه» را اجرا میکرد. او بهعنوان خبرنگار و تحلیلگر مسائل ایران بیش از یک دهه است که با رسانههای مختلف و معتبر جهانی مانند independent، BBC، MCNBC، BRI، NewyorkTimes ،CNN ،HuffPost همکاری کرده است.
نگار مرتضوی که پیش از این سابقه کار در دفتر سازمان ملل در نیویورک و مرکز بینالمللی روزنامهنگاران در واشینگتن را در کارنامه خود دارد مصاحبههای متعددی را با افراد سیاسی و ورزشی سرشناس و مشهور انجام داده است که از بین آنها میتوان به نامهایی همچون دیوید کوهن (معاون وزیر دارایی آمریکا)، آلن ایر (سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا)، سارا شورد (فعال آمریکایی که ذر ایران زندانی است) و محمدعلی کلی (قهرمان و بوکسور سرشناس جهان) اشاره کرد.
مرتضوی در سال ۲۰۱۴ با سمت رئیس بخش رسانهی جدید و فارسی به عضویت نایاک درآمد و هم اکنون تهیه کننده و مجری برنامه «ایران پادکست» است.
چرا این خبر خوب است؟
کم کم داریم به پایان سال ۱۳۹۹ نزدیک میشویم، خبر خوب امروز یکشنبه ۲۴ اسفند را به درخشیدن زنان کشورمان در عرصهها جهانی اختصاص دادیم. مجله فوربز یکی از مشهورترین و سرشناسترین مجلههای اقتصادی در آمریکا و جهان است که بیش از یک قرن قدمت دارد و معمولاً در زمینههای مختلف به معرفی و شناسایی افراد موفق و تأثیرگذار در رشتههای مختلف میپردازد. امسال در ماه مارس به مناسبت روز جهانی زن و تجلیل از دستاوردهای زنان در دنیا فهرستی سی نفره از زنان جوان تهیه کرده است که علیرغم تمامی مشکلات و چالشهای مختلف در عرصههای مختلف فنآوری، سرمایهگذاری، ورزش، مدیریت، تأسیس کسب و کار و … موفق عمل کردهاند و دنیا به این دست از زنان که مطمئناً کم هم نیستند بیشتر نیاز دارد.
اما آنها باید به تواناییها و قدرت خود ایمان داشته باشند و بدون هیچ گونه ترس و محدودیتی علی رغم تمام سنگاندازیها به هدف و فعالیت خود ادامه دهند.
در این فهرست منتشر شده نام دو نفر از زنان کشورمان (کاملیا آریافر، نگار مرتضوی) که هر دو خارج از ایران فعالیت دارند دیده میشود که این خبر بسیار خوب و امیدوارکنندهای است. چون ما به زنانی همچون کاملیا آریافر، مریم میرزاخانی و….. بیشتر نیاز داریم. جامعهای که در آن زنان نقشی نداشته باشند و مسئولیتی را بر عهده نداشته باشند مطمئناً آن جامعه ناکارآمد و درمانده خواهد بود و طبیعتاً در آن رشد و پیشرفت هم اتفاق نخواهد افتاد.
برای دیدن فهرست و زنان دیگر معرفی شده توسط این مجله میتوانید به آدرس وبسایت فوربز مراجعه کنید. ممنون که با خبر خوب ۲۴ اسفند ما را همراهی کردید.
تحلیل خبر: رضا زرگر