دکتر بابک بهشتی و خبر خوب دریافت اسکار دستاوردهای علمی و فنی ۲۰۲۱
دکتر بابک بهشتی و خبر خوب دریافت اسکار
آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار فهرست ۱۷ دستاورد علمی و فنی ایجاد شده توسط ۵۵ شخص و دو کمپانی را به عنوان دریافت کنندگان جوایز اسکار علمی و فنی ۲۰۲۱ اعلام کرد و خبر خوب این است که دکتر بابک بهشتی استاد مؤسسه فناوری نیویورک یکی از آنها خواهد بود.
این مراسم قرار است که روز ۱۳ فوریه (۲۵ بهمن) به صورت مجازی برگزار شود.
دکتر بابک بهشتی، استاد ایرانیتبار موسسه فناوری نیویورک به همراه «اسکات روبیتیل» به دلیل دستاورد در حوزه ـ«ماژول همگام سازی و ضبط» با عنوان کامل انگلیسی (compact, stand-alone, phase-accurate genlock synchronization and recording module) یکی از دریافت کنندگان جایزه و گواهینامه آکادمی اسکار در حوزه علمی و فنی خواهد بود.
اسکار دستاوردهای علمی و فنی
جوایز اسکار دستاورد علمی و فنی تقریباً به اندازه جوایز اسکار سینما قدمت دارند. اسکار علمی و فنی نخستین بار در سال ۱۹۳۱ و همزمان با چهارمین دوره جوایز آکادمی آغاز شد و این جوایز به افراد یا مؤسساتی اهدا میشود که دستاورد مهم و قابل توجهی در راستای پیشبرد سینما و تصاویر متحرک به ثبت رسانده باشند.
آخرین مراسم موفقیت علمی و فنی دو سال پیش، در فوریه ۲۰۱۹ برگزار شد. آکادمی اعلام کرده بود که مراسم جدا از فصل رسمی اسکار سینما، به ژوئن ۲۰۲۰ منتقل شود، اما با توجه به شیوع کرونا و همه گیری آن در سراسر جهان این برنامهها را به همراه بسیاری دیگر از برنامهها در جدول زمانی جوایز از جمله نود و سومین دوره اسکار (که قرار است در تاریخ ۲۵ آوریل برگزار شود) تغییر داد و انتظار میرود ترکیبی از پخش مجازی / زنده از ABC باشد.
دکتر بابک بهشتی و خبر خوب
دکتر بابک بهشتی استاد و رئیس دانشکده علوم مهندسی و محاسبات در انستیتوی فناوری نیویورک (NYIT) است. این دانشکده تقریباً ۳۰۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارد. دکتر بهشتی بیش از ۳۰ سال عضو هیئت علمی تمام وقت در NYIT بوده است.
طی ۲۰ سال گذشته، بهشتی با شرکتهای سیستمهای جاسازی شده و صنعت فناوری بیسیم در تحقیق و توسعه همکاری کرده است. وی با موفقیت برنامههای تحقیق و توسعه مشترک را با شرکتهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی از جمله زیمنس موبایل، نوکیا، سامسونگ، KDDI و LG مدیریت کرده است.
بهشتی که از سال ۱۹۹۱ به عنوان عضوی فعال در IEEE فعالیت میکند، در حال حاضر عضو هیئت مدیره IEEE است و مناصبی را در سطح بخش، منطقه و هیئت مدیره اصلی بر عهده داشته است. او عضو هیئت خدمات انتشارات و محصولات IEEE (PSPB) و همچنین عضو هیئت مدیره و فعالیتهای جغرافیایی (MGA) بوده است.
بهشتی دریافت کننده جایزه رهبری IEEE MGA است. مدال هزاره IEEE ؛ جایزه برجسته مربی IEEE Long Island بخش آتاناسیوس پاپولیس، که به دلیل مشارکت قابل توجه در آموزش مهندسی اعطا میشود و سه جایزه IEEE منطقه ۱، از جمله جایزه نوآوری فنی منطقه IEEE منطقه شمال شرقی ۲۰۰۸ “برای ارائه رهبری فنی در توسعه فن آوریهای بیسیم با قابلیت تنظیم مجدد پیشرفته”در کارنامه او دیده میشود.
بهشتی دکترای خود را در رشته مهندسی برق در دانشگاه ماساچوست، دارتموث و کارشناسی ارشد و لیسانس را در دانشگاه ایالتی نیویورک در استونی بروک دریافت کرده است.
چرا این خبر خوب است؟
مطمئناً همه ما با جوایز اسکار سینما آشنا هستیم مراسمی که هر ساله برگزار میشود و میتوان گفت که مهمترین رویداد سینمایی است که در جهان رخ میدهد اما اسکار دستاوردهای علمی و فنی شاید از آن دسته مراسمهایی باشد که خیلی برای گوش ما ایرانیها آشنا نباشد. اما جالب است بدانیم که چنین جشنوارهای وجود دارد و از سال ۱۹۳۱ همزمان با چهارمین دوره اسکار در حال برگزاری است و بسیار معتبر و مهم است و جالب تر آنکه هدف از آن وارد کردن و معرفی تکنولوژی در صنعت سینما و کمک به آن است.
نام دریافت کنندگان جوایز امسال اسکار دستاوردهای علمی و فنی ۲۰۲۱ اعلام شد و خبر خوب حضور یک ایرانی به نام دکتر بابک بهشتی است شخصی که یکی از نوابغ ایرانی شاغل در خارج از کشور است که برای ما ایرانیها خیلی نام آشنایی به نظر نمیرسد و با او و فعالیتهای او آشنا نیستیم. اما مطمئناً اهداء این جایزه به او میتواند باعث آشنایی بیشتر مردم ایران با او شود چرا که او یکی از سرمایههای کشورمان در خارج از کشور محسوب میشود. افرادی مانند دکتر بهشتی بسیار هستند که متأسفانه به دلایل مختلف نمیتوانیم از حضور آنها در داخل کشور بهره ببریم و از استعداد و ظرفیتهای آنها استفاده کنیم. به امید موفقیت برای تمام ایرانیان در سراسر جهان.
تحلیل خبر: رضا زرگر