فراخوان سومین دوره جایزه ادبی سیمین
علاقمندان میتوانند اثر مورد نظر خود را به آدرس ایمیل simin.forum@gmail.com ارسال کنند.
شرایط و ضوابط شرکت هم به شرح زیر است:
- از هر شخص فقط یک داستان پذیرفته میشود.
- داستان نباید کمتر از ۱۰۰۰ و بیشتر از ۴۰۰۰ کلمه باشد.
- داستان به صورت ورد (word)با فونت b nazanin سایز قلم ۱۴ و نگارش بهصورت راستچین باشد.
- نام نویسنده، ایمیل و شماره تماس، ابتدای صفحه اول، قبل از اسم داستان نوشته شود.
- اثر صرفا برای جایزه ادبی سیمین ارسال شده باشد. (داستانهایی که چاپ شدهاند یا برای دیگر مسابقات ارسال شده باشند در لیست بررسی قرار نمیگیرند.)
جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی میتوانید به صفحه اینستاگرام انجمن ادبی سیمین به نشانی simin.forum مراجعه کنید.
نخستین دوره جایزه ادبی سیمین ۲۷ شهریور ۹۸ همزمان با روز شعر و ادب پارسی برگزار شد. دبیر جایزه جشنواره در دور نخست اعلام کرد “باید برای داستاننویسان جوان فضای مناسب را برای عرضه خلاقیتها و توانمندیهای ادبیشان مهیا کرد تا میدانی برای رشد و شکوفایی و بروز و ظهور استعدادهایشان فراهم شود”.
لازم به ذکر است این جایزه تلاش یک مجموعه غیردولتی است که به منظور معرفی نوآوران ادبی و چهرههای جدید و جوان در عرصه داستاننویسی و فراگیرسازی داستاننویسی در بین افراد برگزار میشود.
داواران سومین دوره جایزه ادبی سیمین
انجمن ادبی سیمین نام داوران سومین دوره مسابقات را به شرح ذیل اعلام کرده است:
ندا پیشیار (نویسنده)، میلاد غلامی (نمایشنامهنویس)، رقیه بصیرتی (نویسنده)، شهرام احمدزاده (نمایشنامهنویس و منتقد)، روناز کمالی (روزنامهنگار، نویسنده و شاعر)، سید محمد حسینی (منتقد و پژوهشگر) و دکتر ریحانه کریمیایی (دبیر جایزه ادبی سیمین)
سیمین دانشور نخستین رئیس کانون نویسندگان ایران
نام جشنواره برگرفته از نام سیمین دانشور نویسنده و مترجم معاصر کشورمان است که در سال ۱۳۲۹ با جلال آل احمد ازدواج کرد. سیمین دانشور را نخستین زنی میدانند که به صورت حرفهای در زبان فارسی داستاننویسی کرده است. مهمترین اثر او “سووشون” نام دارد که تا کنون نزدیک به ۱۷ زبان مختلف ترجمه شده است و نثری ساده و روان و قابل فهم دارد و از پرفروشترین آثار ادبیات داستانی در ایران به شمار میرود.
دانشور مدرک دکترای ادبیات فارسی خود را در سال ۱۳۲۸ از دانشگاه تهران دریافت کرد و در سال ۱۳۳۱ توسط مؤسسه فولبرایت بورس تحصیلی دریافت کرد و به آمریکا رفت و در رشتهٔ زیباییشناسی در دانشگاه استنفورد تحصیل کرد. دانشور نزد فیل پریک نمایشنامهنویسی و نزد والاس استگنر داستاننویسی آموخت.
او در سال ۱۳۰۰ در شیراز به دنیا آمد و سال ۱۳۹۰ در تهران در گذشت. اولین مجموعه داستانهای کوتاه سیمین دانشور در سال ۱۳۲۷ توانست با عنوان «آتش خاموش» منتشر شد. او پیش از این برخی از داستانهای این مجموعه را در روزنامه کیهان، مجله بانو و امید به چاپ رسانده بود.
سیمین دانشور چندین سال عضو و نخستین رئیس کانون نویسندگان ایران بود.
چرا این خبر خوب است؟
این جشنواره که مدت زمان زیادی از تأسیس و برگزاری آن نمیگذرد با هدف حمایت و معرفی افرادی که به نویسندگی علاقهمند هستند و استعداد قلم را دارند شکل گرفته است و تمام افرادی که فکر میکنند میتوانند بنویسند میتوانند شانس خود را امتحان کنند و اثر خود را برای جایزه ادبی ارسال کنند. معرفی و برگزیده شدن در این جشنواره این امکان را به افراد میدهد تا با افراد صاحب نظر در این حیطه آشنا شوند و بتوانند بدون نیاز داشتن به واسطه کار خود را به اساتید این رشته معرفی کنند و خود را محکی جدی بزنند.
به همین دلیل امروز شنبه را به خبر خوب برگزاری سومین دوره جایزه ادبی سیمین اختصاص دادیم و اگر شما هم به حرفه نویسندگی علاقهمندید و حس میکنید این استعداد را در خود دارید اما تا به حال فرصت و یا شرایطش را برای ارائه اثر خود نزد اساتید این حرفه نداشتهاید میتوانید تا تاریخ ۲۹ اسفند ۹۹ نوشتهی خود را به simin.forum@gmail.com ارسال کنید و در این مسابقه شرکت کنید.
پیش از این سید محمدحسین حسینی رئیس هیات داوران جایزه ادبی سیمین در دور نخست جشنواره گفته بود که: “یکی از دغدغههای مؤسسه ادبی سیمین زمینهسازی برای رشد جوانان داستاننویس و ایجاد نشاط و پویایی در میان نسل جدید ادبیات داستانی با برگزاری دورهها وکارگاههای آموزشی داستان نویسی در سطح تهران و مراکز استانها است.” به همین منظور این انجمن در این چند وقت سعی کرده است که با برگزاری دورههای مختلف در زمینه نویسندگی زمینهای مناسب را برای علاقمندان به این حرفه پدید آورد تا بتواند افراد مستعد و توانمند را شناسایی کند.
تحلیل خبر: رضا زرگر