موزه هنرهای معاصر و خبر خوب بازگشایی پس از دو سال
موزه هنرهای معاصر و خبر خوب بازگشایی دوباره
امروز با شما هستیم تا درباره موزه هنرهای معاصر تهران و خبر خوب بازگشایی دوباره این موزه با نمایشگاه «ارمغان» و «عکاسی مفهومی» پس از دو سال که جهت مرمت و بازسازی تعطیل بود، بپردازیم.
حدود ۳۰ ماه پیش موزه هنرهای معاصر واقع در پایتخت کشور برای انجام مرمت روی موزه و تحقیق برروی آثار آن بهصورت تعطیل درآمد. در تاریخ ۹ بهمن ۹۹ دو نمایشگاه تحت عنوان «ارمغان» و «عکاسی مفهومی» همزمان با بازگشایی این موزه پس از دو سال برگزار شد که در آن آثار بسیاری از هنرمندان کشورمان به نمایش درآمده است و بازدید برای عموم از روز سه شنبه ۱۴ بهمن ماه برای عموم با وقت قبلی و تهیه بلیت امکان پذیر خواهد بود.
بازگشایی موزه هنر های معاصر با حضور مدیران هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفرای خارجی و جمع محدودی از هنرمندان همراه بود.
در این مراسم احسان آقایی رئیس موزه هنرهای معاصر ابتدا در این مراسم به سخنرانی پرداخت. او در سخنان خود موزه هنرهای معاصر تهران را به عنوان بزرگترین مرکز هنری ایران معرفی کرد و گفت: “این مرکز هنری در حالی بازگشایی میشود که به شبیهترین حالت خود را نسبت به شکل اولیه اش دارد و الحاقاتی که طی سالهای قبل به آن اضافه شده بود، حذف شدند.
در زمانی که موزه درگیر مرمت بود، مطالعات وسیعی روی گنجینه موزه هنرهای معاصر صورت گرفت که حاصل آن در قالب ۶ عنوان کتاب به چاپ رسید که به فراخور رونمایی خواهند شد. همچنین برنامههای متعددی را برای موزه پیش رو داریم که آنها نیز اعلام خواهند شد.”
نمایشگاه ارمغان
منیژه میر عمادی نقاش، مجموعه دار و بنیان گذار نخستین مجله دوزبانه هنری ایران «طاووس» و بانی انتشارات «نشر هنر ایران» که چند سال پیش فوت کرد چندین اثر از طرف وی توسط همسر ایشان یعنی دکتر جمشید ناصری به موزه هنرهای معاصر ایران اهدا شده است که قرار است تحت عنوان نمایشگاه «ارمغان» به نمایش درآیند.
در نمایشگاه «ارمغان» قرار است که ۱۳۵ اثر از ۴۲ هنرمند از آثار اهدایی مجموعه منیژه میرعمادی به موزه هنرهای معاصر تهران و ۲۶ اثر از ۱۵ هنرمند از آثار گنجینه موزه نیز که متناسب با نمایشگاه آثار اهدایی مجموعه میرعمادی است، به نمایش گذاشته شود.
آثاری که قرار است از مجموعه اهدایی زنده یاد میرعمادی روی دیوار موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درآید آثاری از هنرمندانی همچون ابوالقاسم سعیدی، احمد اسفندیاری، بهجت صدر، پرویز تناولی، پرویز کلانتری، عباس کیارستمی، جعفر روحبخش، حسین زنده رودی، حسین کاظمی، حسین محجوبی، رضا بانگیز، رضا مافی، ژازه تباتبایی، سهراب سپهری، شکوه ریاضی، صادق تبریزی، پروانه اعتمادی، علی اکبر صادقی، علیرضا گلستانه، علیرضا اسپهبد، غلامحسین نامی، فرامرز پیلارام، فرح اصولی، فریده لاشایی، فریدون آو، قاسم حاجی زاده، کامران کاتوزیان، کورش شیشه گران، گیزلا وارگا سینایی، مارکو گریگوریان، محمد احصایی، حجت الله شکیبا، محمود جوادی پور، مسعود عربشاهی، منوچهر شیبانی، منوچهر یکتایی، منیژه میرعمادی، مهدی سحابی، مهدی ویشکایی، ناصر اویسی، نصرت الله مسلمیان و رعنا فرنود خواهد بود.
در همین راستا پس از سخنرانی رئیس موزه هنرهای معاصر، دکتر جمشید ناصری همسر منیژه میرعمادی برای جمعیت حاضر سخنرانی کرد که بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران را آرزوی بزرگی مرحومه میرعمادی خواند که پس از مرگ وی عملی شد و ادامه داد: “خانه ما در این ۳۴ سالی که زندگی کردیم همانند موزه ای کوچک بود که بر کیفیت زندگی خودمان هم اثر گذارده بود و حالا همه مردم می توانند از دیدن این آثار بهرهمند شوند.”
سخنرانی بهرام کلهرنیا
از دیگر کسانی که در این مراسم به سخنرانی پرداخت بهرام کلهرنیا هنرمند نقاش و نماینده هنرمندان در شورای نظارت بر روند بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران بود و گفت : “بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران، آرزوی بزرگی بود که سالها به دلایل مختلف که از جمله بیتوجهی مدیران پشت گوش میافتاد و ارادهای برای عمل به آن وجود نداشت.
او با اشاره به مشکلاتی که در مرمت موزه هنرهای معاصر تهران بروز کرد، تصریح کرد: جامعه هنری جامعه ای احساسی است که میخواست بزرگترین موزه ایران بار دیگر احیا شود و احیا آن آرزوی تمامی سالهایی بود که به تأخیر افتاده بود.
این ساختمان مسن است و ما باید بر روند این مرمت نظارت میکردیم؛ روح موزه به آرزوهای ما شباهت نزدیکی داشت و به همین دلیل ما با مرمت و ساخت آن درگیر شدیم. ساختمان بیمار بود و امروز درمان شده است. در این روند حتی چیزهای به آن برای بهروز شدن افزوده و سیستمهای قدیمی معاصر شدند؛ سیستم تهویه به روز شد، مخزن بهبود یافت و …
متأسفم که امروز از جامعه هنری در جمع کم میبینم و فکر میکنم باید حضوری پررنگتری میداشتند اما به آنان اعلام خواهم کرد که کار موزه به درستی انجام گرفته است و همچنان مستندسازی زندگانی ایرانی و جهانی را ادامه خواهد داد.
اما در دیگر بخش این نمایشگاه که «عکس مفهومی» نام دارد قرار است گزیدهای از گنجینه عکس موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درآید. ۱۸ اثر از ۱۳ هنرمند از جمله دنیس اپنهایم، برند و هیلا بکر، گروان الک، گوردون ماتا کلارک، ادوارد روشا، جرج و گیلبرت، جان گروور و …
موزه هنرهای معاصر
موزهٔ هنرهای معاصر تهران در سال ۱۳۵۶ خورشیدی در بوستان لاله کنونی (پارک فرح در گذشته) در خیابان امیرآباد شهر تهران تأسیس شد و به یکی از سرشناسترین موزههای ایران تبدیل شد. معماری موزه را کامران دیبا طراحی کرده است در سبک معماری مدرن و با الهام از بادگیرهای کویری ایران.
شاید جالب باشد بدانید که موزه هنرهای معاصر تهران دارای جامعترین و مهمترین گنجینههای هنر مدرن پس از جنگ جهانی دوم تا پیش از دهه ۱۹۸۰ میلادی در خارج از اروپا و آمریکای شمالی است که شامل کارهای مهمی از جنبشهای هیجاننمایی انتزاعی، پاپ آرت، مینیمالیسم، مفهومی و فوتورئالیسم میشود.
بیش از ۴۰۰۰ اثر ارزشمند از نخبگان هنرهای تجسمی ایران و جهان در گنجینه دائمی موزه حفظ و نگهداری میشود که نزدیک به ۴۰۰ عدد از آنها بسیار گرنبها و با ارزش هستند. بیشتر این آثار در دهه ۱۹۷۰ میلادی و با نظارت و تصمیم فرح پهلوی خریداری شدهاند. از جمله آنها میتوان به کارهای نظیر گوگَن، رُنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول و … اشاره کرد. ضمن این که مجموعه بسیار مهمی از هنر معاصر ایران مانند نقاشی سهراب سپهری نیز در این موزه قرار دارند.
چرا این خبر خوب است؟
موزه هنرهای معاصر اگر نگوییم بزرگترین اما مطمئناً یکی از بزرگترین مراکز هنری ایران به شمار میرود و در واقع جزو سرمایههای مملکت محسوب میشود که آثار بسیار فاخر و با ارزشی از هنر مدرن از هنرمندان مختلف خارجی و داخلی در آن قرار دارد.
حال پس از حدود ۳۰ ماه که از شروع مرمت موزه هنرهای معاصر میگذرد خبر خوب این است که این مرکز هنری دوباره قرار است افتتاح شود و فعالیت خود را آغاز کند که این مطمئناً میتواند خبر بسیار خوبی برای دوستداران فرهنگ و هنر باشد از نکات ارزشمند دیگر اهداء آثاری از طرف زنده یاد منیژه میرعمادی نقاش و مؤسس مجله هنری ایران «طاووس» که در قالب نمایشگاهی تحت عنوان «ارمغان» قرار است به نمایش گذاشته شود و علاقمندان به هنر میتوانند از آن دیدن کنند ضمن این که «عکس مفهومی» هم قرار است که به نمایش گذاشته شود که برای دوستداران عکاسی و هنر میتواند بسیار جذاب باشد و مورد استقبال قرار بگیرد.
تحلیل خبر: رضا زرگر
لطفا به محتوای این خبر امتیاز دهید