هنرهای سنتی و خبر خوب بخش جدید جشنواره دانشجویی عکس‌ و فیلم

219

هنرهای سنتی و خبر خوب بخش جدید جشنواره دانشجویی عکس ‌و فیلم

سومین دوره جشنواره ملی دانشجویی عکس و فیلم «جاذبه‌های گردشگری ایران» قرار است که برگزار شود و خبر خوب اینکه «هنرهای سنتی» هم به این بخش اضافه شده است.

دبیر سومین دوره جشنواره ملی دانشجویی عکس و فیلم «جاذبه‌های گردشگری ایران» امروز چهارشنبه خبر خوب اضافه شدن بخش «هنرهای سنتی» به این جشنواره خبر داد و در ادامه اعلام کرد که: دانشجویان می‌توانند با خلق اثر در قالب عکس و فیلم، علاوه بر شرکت در مسابقه به شناخت و معرفی هنرهای‌سنتی ایران کمک کنند.

سومین دوره جشنواره امسال قرار است که با موضوع «جاذبه‌های گردشگری ایران» در سه بخش عکس، فیلم و محتوای دیجیتالی (موشن‌گرافی و اینفوگرافی) برگزار شود از این رو کسانی که علاقمند به شرکت در این جشنواره هستند می‌توانند که تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ عکس‌ها و فیلم‌های خود را برای هر کدام از بخش‌ها ارسال کنند.

هدف از برگزاری این جشنواره آشنایی و شناخت دانشجویان و علاقه‌مندان با مواریث تمدنی و فرهنگی کشور است.

تمامی افرادی که به هنر عکاسی علاقه‌مند هستند اعم از دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور می‌توانند که در این جشنواره هنری شرکت کنند.

قرار است که به نفر اول در هر بخش جایزه ۷میلیون تومانی تعلق گیرد. برای نفرات دوم ۴ میلیون تومان، نفر سوم ۲ میلیون تومان و نفرات چهارم تا هفتم ۵۰۰ هزارتومان در نظر گرفته شده است. 

متقاضیان جهت ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وبگاه istta.ir مراجعه کنند. 

هنرهای سنتی و خبر خوب

رحیم یعقوب‌زاده دبیر جشنواره به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: با توافقی که با گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفت، بخش هنرهای سنتی هم به عنوان یکی از عناوین و بخش‌های اصلی به موضوعات سومین دوره جشنواره ملی دانشجویی عکس و فیلم و «جاذبه‌های گردشگری ایران» اضافه شد و از دانشجویان سراسر کشور دعوت می‌کنیم از هنرهای‌سنتی و صنایع‌دستی که می‌شناسند و یا علاقه دارند عکس و فیلم تولید کنند و به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

او با اشاره به تغییراتی که در جهان پیرامون ما و افراد به وجود آمده است گفت: ابزار نوین مورد استفاده دوران کنونی، می‌تواند زمینه‌ای برای توسعه و تعمیق هویت ملی و پویایی و نشاط در فضای دانشگاه شود؛ مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران با در نظر داشتن این موضوع، سومین جشنواره ملی دانشجویی عکس و فیلم جاذبه‌های گردشگری ایران را برنامه‌ریزی کرده است.

این رویداد ملی به معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران، ترویج فرهنگ سفر و معرفی هنرهای‌سنتی و صنایع‌دستی کشور از سوی دانشجویان می‌پردازد و در بخش مسابقه از دانشجویان خلاق و مستعد در زمینه‌های یادشده که به شکلی خلاقانه، منتقدانه، هنرمندان و مساله‌محور، موضوعات مربوط به هنرهای‌سنتی و صنایع‌دستی، گردشگری و میراث‌فرهنگی را در معرض نمایش قرار می‌دهند، با اهدای تقدیرنامه و جوایز نقدی تجلیل می‌شود.

این جشنواره با حمایت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، گروه پژوهش هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شرکت تجهیزات و لوازم عکاسی دیدنگار، شرکت مهندسی آترینا و شرکت رفاه آفرین فردا، برگزار می‌شود.

مهلت ارسال آثار و اختتامیه جشنواره:

ارسال آثار شده قرار است توسط هیأت‌داوران که از اساتید، هنرمندان و کارشناسان حوزه عکس، فیلم، محتوای دیجیتال و گردشگری و هنرهای‌سنتی تشکیل شده است مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و نفرات برتر در هر بخش اعلام شود.

مهلت ارسال آثار تا تاریخ ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ است و قرار است که اختتامیه آن در خرداد ۱۴۰۰ برگزار شود.

چرا این خبر خوب است ؟

هنرهای سنتی هر کشور از تاریخ و آداب و روسوم و فرهنگ آن کشور به مردم می‌گوید و این‌ها گنجینه‌ها و سرمایه‌هایی هستند که راحت بدست نمی‌آیند و بدست آمدن چنین آثاری نیازمند گذشت سالیان سال است. در عصری که ما زندگی می‌کنیم می‌دانیم که تولید محتوا از جاذبه‌های گردشگری و مناطق جذاب و دیدنی کشورمان و همینطور هنرهای دستی و سنتی و شناسایی آن‌ها به جهان پیرامون ما چقدر می‌تواند مؤثر و کارساز باشد.

کشورهای زیادی هستند که با استفاده از جاذبه‌های گردشگری و صنایع و میراث فرهنگی کشورشان سالانه در آمد هنگفتی از مسافرین داخلی و خارجی بدست می‌آورند و باعث رونق و رشد در بخش گردشگری و مناطق جذاب و دیدنی می‌شوند و این مسأله‌ای است که کشور ما علی رغم گنجینه‌هایی که در این بخش دارد به دلایل مختلف از آن نمی‌تواند به طور مطلوب استفاده کند.

در سال‌های گذشته مسئولین ما در حفظ و نگه‌داری اماکن جذاب و گردشگری شاید کوتاهی کرده باشند و بسیاری از آن‌ها به خاطر نبود نظارت و رسیدگی از بین رفته‌اند و یا خسارات جبران ناپذیری را شامل شده‌اند. اما برگزاری چنین جشنواره‌ای فرصت خوبی است برای دوستدارانی که به عکاسی و فیلمسازی و مستند مشغول هستند و همین طور دغدغه جاذبه‌های گردشگری دارند و به هنرها و صنایع دستی کشور اهمیت می‌دهند و می‌توانند با معرفی مقاصد کمترشناخته‌شده گردشگری برای توزیع مناسب سفر در کشور و در نتیجه درآمدزایی بسیاری از مناطق که تا به حال علی رغم داشتن پتانسیل بالا از این مزیت محروم بوده‌اند و توجه به موضوع هنرهای‌سنتی، میراث‌فرهنگی و صنایع دستی در راستای توسعه اقتصادی و اشتغال در بسیاری از مناطق کمک بزرگی انجام دهند.

تحلیل خبر: رضا زرگر

Rate this post

به این مطلب امتیاز دهید

Rate this post