رشته فیلمنامه نویسی ؛ راهی برای تغییر مسیر زندگی من!

776

سلام، من هدیه نعمتی زاده، فارغ‌التحصیل رشته فیزیک و در حال حاضر هنرجوی رشته‌ فیلمنامه نویسی هستم. از دوران نوجوانی داستان کوتاه می‌نوشتم ولی نوشتن رو به صورت حرفه‌ای دنبال نمی‌کردم و موقع انتخاب رشته فکر می‌کردم منطقی‌ترین انتخاب با توجه به شرایطی که داشتم، رشته ریاضی است و اصلاً به علاقه‌ای که به نوشتن داشتم فکر نمی‌کردم. اگر شما هم مثل مثل من این رشته براتون جذابه با من باشید تا از تجربیات خودم از این شرته براتون بگم.

رشته فیلمنامه نویسی

بیشتر بخوانید: با رشته گریم سینمایی آشنا هستید؟!

تغییر مسیر زندگی من

این‌که چه اتفاقی افتاد که من عطای فیزیک رو به لقائش بخشیدم برمی‌گرده به دوران دانشجویی. سر کلاس (فیزیک مدرن) استاد سؤالی مطرح کرد و از ما خواست تا آن رو حل کنیم. من که همیشه موقع درس و حل مسئله ایده‌های خوب برای نوشتن به ذهنم می‌رسید، شروع کردم به نوشتن در مورد ایده‌ی جدیدی که به ذهنم خطور کرده بود. استاد که دید من شدیداً دارم یاداشت‌برداری می‌کنم، اومد بالای سرم و وقتی دید من به جای نوشتن جواب، داستان می‌نویسم برای من یک بیت شعر خواند:

« عمر خود را باختم در حسرت بود و نبود                               وه در این سودا چه آسان عمر خسران کرده‌ام »

این بیت انگیزه‌ی زیادی به من داد تا برم به سمت علاقه‌ای که دارم و منطق با تمام قدرتی که داره در برابر علاقه لَنگ می‌زنه. فقط حیف که استادم ترم آخر دانشگاه این تلنگر رو به من زد. ولی به قول معروف: ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازه است.

بیشتر بخوانید: لاگ لاین چیست ؟

رشته فیلمنامه نویسی

چون خیلی به فیلمنامه نویسی علاقه داشتم، خیلی مصمم رفتم سمت این رشته. اگر بخوام خیلی ساده بگم فیلمنامه چیه؟ «داستانی که با تصویر بیان می‌شه» و باید شروع، میانه و پایان مشخصی داشته باشه و نقطه قوت هر فیلم خوبی، فیلمنامه اون فیلمه.

اگر بخوام براتون بگم که چطور می‌شه وارد این هنر زیبا و تأثیرگذار شد، اینه که باید خودتون رو بشناسید و بدونید چه جور شخصیتی دارید و با این رشته سازگاری دارید یا نه. اگر جوابتون مثبته، وارد مرحله بعدی می‌شیم.

” فیلمنامه داستانی که با تصویر بیان می‌شه و باید شروع، میانه و پایان مشخصی داشته باشه و نقطه قوت هر فیلم خوبی، فیلمنامه اون فیلمه.”

رشته فیلمنامه نویسی

فاکتورهای مهم رشته فیلمنامه نویسی

از فاکتورهای مهم این رشته که شرایط ورودتون رو راحت‌تر می‌کنه، اینه که علاقه و اشتیاق و صد البته استعداد داشته باشید. ضمن اینکه برای فیلمنامه نویس شدن تخیل و خلاقیت خیلی مهمه و همین‌طور آگاهی با اصول و مبانی فیلمنامه نویسی. و نکته‌ی مهم آخر در این رابطه، داشتن تجربه و تحقیق کردن در مورد نوشتن فیلمنامه است .

خب برای اینکه بتونید از اصول فیلمنامه نویسی اگاهی پیدا کنید دو گزینه دارید که باتوجه به شرایطی که دارید می‌تونید انتخاب کنید.

  • گزینه اول: اگر می‌خواهید این رشته رو به صورت آکادمیک بخونید باید در دانشگاه، رشته ادبیات نمایشی، گرایش فیلمنامه نویسی رو انتخاب کنید.
  • گزینه دوم: اگر دلتون می‌خواد پیش اساتید معروف این رشته رو دنبال کنید، می‌تونید به آموزشگاه های معتبری که در شهرتون وجود داره برید و دوره فیلمنامه نویسی رو بگذرونید.

با توجه به تحقیقاتی که کردم دنبال کردن این رشته به صورت دانشگاهی مفید هست ولی الزامی نیست. و همینطور که می‌دونید در یادگیری سهم خودتون به شدت مهم و تأثیرگذاره و اگر در بهترین دانشگاه و یا موسسه حتی با داشتن بهترین اساتید، تمرین و ممارست نداشته باشید، باید پرونده فیلمنامه نویسی رو ببندید.

اگر بخوام کمی براتون از رقابت بین‌المللی بین فیلمنامه‌نویسان بگم که خیلی جذاب و هیجان‌انگیزه، اینه که هر ساله شرکت‌های مهم فیلم‌سازی مسابقه‌ای ترتیب میدن و شرایط رو به شما میگن و شما بسته به شرایط گفته شده ثبت نام می‌کنید و بعد از پرداخت هزینه می‌تونید منتظر بمونید تا ببینید برنده می‌شید یا نه. شرکت و برنده شدن در این مسابقه‌ها و جشنواره‌ها به شما کمک می‌کنه تا افراد متخصص این رشته و مدیران حرفه‌ای، فیلمنامه‌ی شما رو بخونند و هزینه‌ی ساخت اون رو بپردازند و اینجوری شما هم کارنامه هنری درخشان‌تری به عنوان یه فیلمنامه‌نویس خواهید داشت.

فیلمنامه نویس

بیشتر بخوانید: رشته کارگردانی ؛ از آشنایی تا صنعت فیلم‌سازی

موقعیت شغلی رشته فیلمنامه نویسی

می‌دونم که دوست دارید در مورد بازار کار و درآمد این رشته بدونید. اگر بخواید به عنوان یه فیلمنامه نویس مستقل کار کنید، میزان درآمدتون به فعالیت خودتون و به تعداد فیلمنامه‌هایی که به تهیه‌کننده‌ها می‌فروشید بستگی داره و همچنین می‌تونید استخدام صدا و سیما یا شرکت‌های خصوصی بشید. ولی باید این رو هم بدونید اکثر فیلمنامه‌نویس‌ها  (screenwriters) شغل دوم دارند چون درآمد این شغل آن‌قدرها که بعضی‌ها میگن نیست.

راستی یک حقیقت تلخ در فیلمنامه نویسی وجود داره و اونم اینه که شاید شما یک فیلمنامه‌ی عالی بنویسید اما ممکنه به خاطر ممیزی‌هایی که وجود داره هیچ‌وقت این فیلم ساخته نشه.

و اما کارهایی که انتظار میره نباید انجام بدید در صورتی که یک فیلمنامه نویس موفق شدید:

  • به خاطر گیشه پر فروش نباید از کیفیت فیلمنامه کم کرد، پس به هر قیمتی ننوسید.
  • از فیلم‌های خارجی کپی نکنید.
  • مطالعه‌ی خودتون رو روز به روز بالا ببرید و فیلمنامه‌هایی که دارید رو بروز رسانی کنید و ببینید نیاز جامعه امروز چی هست.

و حرف آخر نمی‌گم کفش آهنی پاتون کنید در راه فیلمنامه نویس شدن اما قدم‌هاتون رو محکم بردارید.

“قدم‌هاتون رو محکم بردارید.”

برای پیدا کردن فیلم‌های ارزشمند تاریخ سینما  اینجا را کلیک کنید.

برای آشنایی و خواندن دیگر دیگر مطالب مربوط به رشته‌های تحصیلی اینجا را کلیک کنید.

“لطفاً به این یادداشت امتیاز دهید”

رشته فیلمنامه نویسی

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشته فیلمنامه نویسی ؛ راهی برای تغییر مسیر زندگی من!
4.4 (88.35%) 91 votes