روز جهانی معلولین یک نگاه تازه

694

۱۲ آذر ماه روز جهانی معلولین

شما می‌توانید

ما چقدر با واژه معلول آشنا هستیم و چقدر از معلولین موفق که در ایران و جهان تأثیرگذار هستند شناخت داریم و آیا می‌دانستید که سازمان جهانی در تقویم خود روزی را به نام روز جهانی معلولین نامگذاری کرده است؟

به جهت افزایش آگاهی و درک اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولین و حمایت از حقوق و رفاه افراد معلول و کم‌توان، برای اولین بار مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۱۲ آذرماه مصادف با ۳ دسامبر ۱۹۹۲را روز جهانی معلولین نام‌گذاری نمود.

روز جهانی معلولین

بیشتر بخوانید: روز پرستار ؛ روزی برای اندیشیدن به پرستاران

اهمیت به معلولین

نامیدن ۳ دسامبر به عنوان روز جهانی معلولین و اهمیت و بها بخشیدن به معلولین از سوی سازمان مجمع عمومی ملل متحد سبب شد تا سال ۱۹۹۹ شعاری با مفهوم عمیق (امکان دسترسی برای همه در هزاره جدید) از سرگرفته شود و راه را برای افزایش شناخت این قشر کارآمد هموار سازد.

معلول کیست؟

معلول به کسی گفته می‌شود که بر اثر نقص جسمی یا ذهنی، دچار اختلال در امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خود است، این گروه شامل ناشنوایان، نابینایان و ناتوانان جسمی، حرکتی و ذهنی است.

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی در ایران، حدود سه درصد به نوعی دچار معلولیت‌های جسمی جزئی یا کلی هستند. معلولیت، گاه به علت نبود درمان مناسب، در طول زندگی و تا پایان عمر با این گونه افراد خواهد بود.

 

روز جهانی معلولین

بیشتر بخوانید: چند تا از نکته‌هایی که برای یک زندگی بهتر نمی‌دانستید

معلولین موفق جهان را می‌شناسید؟

برخی از افراد معلولیت‌های خود را پایان فعالیت‌های زندگی می‌دانند اما تلاش جمعی از معلولین در راستای کسب علم و فتح قله‌های موفقیت حاکی از این موضوع است که معلولیت به هیچ عنوان محدودیت نیست و نخواهد بود چرا که در اوج محدودیت و معلولیت باز هم کسانی هستند که با اعتماد بنفس و تلاش گسترده از دریچه‌های امید زندگی عبور کرده و اکنون علاوه بر تأثیرگذاری مثبت در جامعه به دنبال تحقق اهداف بلند و خدمت به مردم هستند.

استیون هاوکینگ

استیون هاوکینگ ؛ معلولین موفق

برای نام بردن از یکی از معلولین موفق جهان می‌توان به استیون هاوکینگ ، فیزیکدان و دانشمند برجسته انگلیسی و مدیر تحقیقات مرکز کیهان‌شناسی نظری دانشگاه کمبریج اشاره کرد. استیون پدر و مادرش از طبقه متوسط بودند. فرانک پدر خانواده پزشک متخصص در بیماری‌های مناطق گرمسیری بود، استیون هاوکینگ در هفده سالگی به کالج دانشگاه آکسفورد وارد شد تا در آنجا به تحصیل علوم طبیعی، با تأکید بر فیزیک بپردازد. او از همان زمان به اخترفیزیک و کیهان‌شناسی علاقه‌مند شد زیرا در خود کنجکاوی شدیدی می‌یافت که به رمز و راز ستارگان و آغاز و انجام کیهان پی ببرد. در سال آخر تحصیل هاوکینگ در پاگرد پله‌ها زمین‌خورد و سرش به زمین اصابت کرد و اندکی از حافظه‌اش را از دست داد.

بیماری استیون هاوکینگ

پدرش تصمیم گرفت او را برای معاینه به بیمارستان ببرد، آزمایش‌هایی که روی او انجام گرفت علائم بیماری بسیار نادر و درمان‌ناپذیری به نام “اسکلروز جانبی آمیوتروفیک ” را نشان داد. در آن سال پزشکان به وی اعلام کردند که او دو سال بیشتر زنده نخواهد ماند. این بیماری بخشی از نخاع و مغز و سیستم عصبی را مورد حمله قرار می‌دهد و به تدریج اعصاب حرکتی بدن را از بین می‌برد و با تضعیف ماهیچه‌ها فلج عمومی ایجاد می‌کند به‌طوری‌که به مرور شخص توانایی حرکتی خود را از دست می‌­دهد.

وی که به دلیل ابتلا به این بیماری امکان تحرک نداشت، از سیستم جدیدی که با استفاده از هوش مصنوعی تولید شده بود برای صحبت کردن استفاده می‌کرد. تکنولوژی هوش مصنوعی این شرکت می‌دانست که پروفسور هاوکینگ چطور می‌اندیشد و بر این اساس واژه‌ای را پیشنهاد می‌داد که این دانشمند قصد استفاده از آن را داشت.

استیون و سفر به فضا

او در ۶۵ سالگی گام مهمی در جهت سفر به فضا برداشت. در هنگام بازدید از مرکز فضایی کندی در فلوریدا، او فرصتی را برای محیط بدون گرانش تجربه کرد و صندلی چرخدار خود را با توجه به جاذبه صفر شناور نماید. هاوکینگ که پس از دهه‌ها توانست از صندلی چرخدار خود جدا شود، حتی قادر به اجرای پشتک‌های ژیمناستیکی شد.

افتخارات استیون

استیون در طول زندگی حرفه‌ای خود در شاخه فیزیک، موفق به کسب مجموعه‌ای فوق العاده از جوایز و افتخارات متعدد شده است او همچنین از انجمن سلطنتی، مدال‌های آلبرت اینشتین و هاگز را نیز دریافت کرد. در مجموع هاوکینگ به حداقل ۱۲ درجه افتخاری نائل شد ولی با این حال نام او هنوز در بین گیرندگان جایزه نوبل ثبت نشده است. وی سرانجام صبح روز چهاردهم مارس ۲۰۱۸ در سن ۷۶ سالگی در منزلش واقع در کمبریج درگذشت.

بیشتر بخوانید: اگر پریود شدن مردانه بود

نیک وی آچیچ

نیک وی آچیچ، از معدود افرادی است که به دلیل سندروم تترا آملیا، بدون دست و پا به دنیا آمد و در زندگی محدودیت‌های زیادی داشته است، اما توانسته با این محدودیت‌ها کنار بیاید و حتی از بسیاری افراد سالم نیز موفق‌تر باشد.

در آن زمان به دلیل نبود امکانات تصویربرداری از جنین هیچ کس از وضعیت نیک خبر نداشت، اما کسی حتی نمی‌توانست تصور کند که این کودک زیبای معلول با این همه ناتوانی روزی به یکی از موفق‌ترین افراد جهان تبدیل می­‌شود و بتواند به جایی برسد که به افراد سالم درس امید و روش زندگی آموزش دهد.

روز جهانی معلولین ؛ نیک وی آچیچ

چرا نیک خودکشی کرد؟

او از اولین افرادی بود که پس از حذف قانون ممنوعیت ورود افراد معلول حرکتی به مدارس معمولی، مانند دیگر کودکان سالم به ادامه تحصیل پرداخت اما در سن ۸ سالگی به دلیل تمسخرهای شدید همکلاسی‌هایش دچار افسردگی شد و اقدام به خودکشی کرد. این هیجان احساسی باعث شد تا تصمیم بگیرد خود را در آب غرق کند اما خودش می‌گوید به دلیل علاقه به پدر و مادرش از این کار منصرف شده است.

موفقیت‌های نیک

او در ۲۱ سالگی از دانشگاه گریفیت، دو مدرک لیسانس در رشته‌های حسابداری و برنامه‌ریزی مالی را اخذ کرد.

او با پیشرفت فعالیت‌هایش تبدیل به یک سخنران موفق شد که برای میلیون‌ها نفر جذابیت داشت. نیک اکنون سخنران انگیزشی و مدیر سازمان غیرانتفاعی زندگی بی‌حدومرز است و در جنوب کالیفرنیا زندگی می‌کند و او را می‌توان یکی از معلولین موفق تاریخ دانست.

یادداشت‌های ما در حوزه موفقیت را اینجا دنبال کنید !!!

معلولین موفق ایران

اراده و پشتکار واژه‌هایی هستند که در زندگی افراد معلول رنگ و بوی دیگری دارند، افرادی که هر کدام‌شان در برابر نگاه‌ها و مشکلات پیش رو قهرمان دنیای پیرامون‌شان هستند.

بهاره هنرپرور

از جمله بارز‌ترین نمونه‌های معلولین موفق در ایران را که می‌توان نام برد خانم بهاره هنرپرور است که دکترای شیمی کوانتومی در زمینه شبیه‌سازی و محاسبات کوانتومی بیوسیستم‌ها و طراحی دارو را از دانشگاه علوم و تحقیقات اخذ نموده، او همواره در انتظار فرصتی برای استفاده از دانش خود در مسیر تحقیق و پژوهش بوده تا شاید توانایی‌های علمی‌اش مسئولی را تحت تأثیر قرار دهد و با دریافت امکانات و شرایط پژوهشی هر چه بیشتر بتواند در عرصه‌های علمی برای کشور افتخار‌آفرینی کند، اما چنین نشد و او سر‌انجام دعوت همکاری با یکی از گروه‌های تحقیقاتی ایدز در کشور آفریقای جنوبی را پذیرفت.

موفقیت‌های دکتر هنرپرور

دکتر هنرپرور در حال حاضر به مدت سه سال است که زندگی مستقل خود را دور از پدر و مادر به عنوان یک محقق بین‌المللی در زمینه طراحی داروی بیماری ایدز در کشور آفریقای جنوبی شروع کرده است.

از جمله موفقیت‌های علمی‌ او می‌توانیم به شرکت در کنگره بین‌المللی آلمان در آبان ۱۳۹۱ و همچنین چاپ مقالات متعدد در زمینه طراحی داروی ایدز یاد کنیم. وی پس از موفقیت کنگره آلمان برای دیدن خانواده عازم ایران شد.

شاهین ایزد یار معروف به پسر طلایی ایران

شاهین ایزد یار معروف به پسر طلایی ایران به‌طور مادرزاد دست راستش از مچ قطع است و از ۹ سالگی به شنا مشغول بوده و از ۱۴ سالگی عضو تیم ملی شنا ایران است وی توانست در بازی های پارا آسیایی جاکارتا شش مدال طلا و یک نقره کسب کند.

وحید رجبلو

وحید رجبلو با بیماری آتروفی عضلانی نخاعی به دنیا آمد که این بیماری هر چه بیشتر رشد می‌­کرد، عضلات را بیشتر تحلیل می‌برد و تمام تن وحید را در‌ بر‌گرفت. پزشکان از همان اوایل تشخیص‌های اشتباهی در مورد این بیماری داشتند و به همین دلیل چندین عمل‌ ستون فقرات و لگن برای وحید تجویز کردند که بعدها مشخص شد هیچ‌کدام لازم نبوده و اگر این جراحی‌ها انجام نمی‌شد، الان بدن وحید وضعیت بهتری داشت.

وحید رجبلو

تاُسیس پلتفرم آنلاین توانیتو توسط وحید رجبلو

وحید رجبلو در سال ۱۳۹۶ پلتفرم آنلاین توانیتو را به عنوان پل ارتباطی میان توان‌جویان و خدمات‌رسانان تأسیس کرد و با این کار ۱۷ شغل مستقیم و حدود یک هزار شغل غیر مستقیم ایجاد کرد که توانیتو اکنون نزدیک به یک هزار خدمات‌دهنده فعال دارد که در حوزه‌های سلامت، پزشکی، توانبخشی، آموزش و خدمات عمومی به شهروندان ایرانی سرویس‌دهی می‌کند.

بیشتر بخوانید: عشق واقعی چیست ؟؟؟

همدلی

روز جهانی معلولین ، روزی است که در تقویم کوچک‌ترین کشورهای جهان مثل واتیکان تا بزرگ‌ترین کشورها مثل هند و چین دارای جایگاه و منزلت خاصی است و رؤسای جمهور کشورها به مناسبت این روز به معلولان کشورشان تبریک گفته و با آن‌ها اعلام همدردی می‌کنند و به آن‌ها امید روزهای بهتر زندگی را می‌دهند.

معلولین هم از ما هستند

افراد سالم و توانمند جامعه باید بدانند که معلولان هرگز نیازی به ترحم ندارند. هم‌نوعان سالم باید همواره بکوشند تا کمبود موجود در معلولان را به صورت یک جریان طبیعی نشان دهند و کاری نکنند که این کمبود، زندگی معلول را از حالت طبیعی خارج کند و او را به فردی منزوی و جدای از جامعه تبدیل سازد و باید این حقیقت را بپذیریم که اگر فرد معلول به درون جامعه بر می‌گردد و به فعالیت می‌پردازد، حتماً توانمندی دارد.

پس نباید با ترحم یا تمسخر خویش، هیاهوی زیبای بازگشت به زندگی را در او خاموش کنیم، بلکه باید او را بپذیریم و تشویقش کنیم تا کارهایش را درست انجام دهد و با کارخواستن از آن‌ها، آنان را در میان خود نگه داریم و روز جهانی معلولین را هر سال گرامی بداریم.

یادداشت‌های ما در زمینه موفقیت رو اینجا دنبال کنید.

یادداشت‌های دیگر هدیه لطف‌الله زادگان را اینجا دنبال کنید.

استیون هاوکینگ

 

به این مطلب امتیاز دهید

امتیازدهی