راه مبارزه با بحران اقتصادی ؛ ما و این کَشتی سوراخ شده
مهمترین اصل گذر از بحران اقتصادی
مشکل کجاست؟
امروز شاید مهم ترین دغدغه همه ما مسائل اقتصادی باشند. کمی به عقبتر برویم. چه شد که به اینجا رسید؟ اصلاً از کجا شروع شد؟ برای مقابله با بحران اقتصادی موجود چه کارهایی باید انجام دهیم؟
آیا همه مشکلات ما مسائل اقتصادی هستند؟
مسائل فرهنگی و اجتماعی چقدر مؤثر هستند؟
در یادداشت قبل در مورد حرکت جمعی و ضرورت آن برایتان گفتم که میتوانید از طریق لینک زیر آن را مطالعه بفرمایید.
مشکل امروز ما؟
از نظر من در نظر گرفتن منافع شخصی به جای منافع جمعی بزرگترین مشکل امروز ماست. این مسأله مهم است که بحران اقتصادی همه قسمتهای زندگی ما را درگیر و گرفتار طوفان کرده است. نگاهی به اطراف و اطرافیان خود بیندازیم. ما همه ساکنان یک کشتی بزرگ هستیم که در طوفان گرفتار شدهایم. این کشتی سوراخ شده و ما برای نجات از طوفان تلاش میکنیم. حال تصور کنید که در این کشتی چوبی در حال غرق شدن هر کسی فقط به فکر نجات خود باشد و گوشهای از کشتی چوبی را برای نجات جان خود از بدنه اصلی کشتی جدا کند.
در نظر گرفتن منافع شخصی به جای منافع جمعی یکی از بزرگترین مشکلات ماست.
چه اتفاقی خواهد افتاد؟
تنها اتفاقی که میافتد این است که ما به غرق شدن این کشتی سرعتی چند برابر خواهیم داد چرا که با تکه چوبی کوچک نمیتوان از این طوفان گذشت. پس لازم است تا اقدامی بزرگتر انجام شود که آن نجات کشتی است. چرا که اگر کشتی نجات یابد همه افراد داخل آن نجات مییابند و اگر غرق شود شاید کمتر کسی بتواند نجات یابد. این اصل اولیه نجات از بحران است. سیل سال گذشته خوزستان را به یاد بیاورید. چه شد که مردم در آخرین سیل توانستند خسارت کمتری ببینند؟ وقتی که همه دست به دست هم دادند و کوچک و بزرگ شروع به ساخت سیلبند کردند.
این کار از دست هیچ کس ساخته نبود مگر تلاش همهگانی افراد.
این تلاش باعث شد که خسارات ناشی از سیل به کمترین حد خود برسد و همه افراد نجات یابند. حال تصور کنید فقط کسانی که میتوانستند از سیل فرار میکردند. چه فاجعه ای رخ میداد!.
بنابراین همه ما ساکنین یک کشتی هستیم و نجات این کشتی یعنی نجات جامعه از همه بحرانها (اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و …).
نجات این کشتی به تلاش همه وابسته است.
باید به این باور برسیم که نجات این کشتی به تلاش همه ما بستگی دارد. نه یک عده خاص، نه فقط کاپیتان و ملوانان و خدمه کشتی. باید توجه داشت که کوچکترین حرکت فردی بقیه افراد جامعه را تحریک به فردگرایی میکند. پس باید برای نجات جامعه قدم به قدم با هم حرکت کنیم تا به آنچه که باید برسیم و کشتی متلاطم در دریای طوفانی را به مقصد برسانیم.
مهمترین اصل گذر از بحران اقتصادی
همین همبستگی و اتحاد مهمترین اصل در رفع بحران اقتصادی فعلی جامعه است. چرا که اقتصاد ما وابسته به جمع است. وگرنه همانند انسانهای اولیه هرکس زندگی خودش را داشت.
پس اگر اقتصادی از هم بپاشد دامن گیر همه افراد میشود. چون همه افراد مانند زنجیر به هم متصل هستند. و مسائل اقتصادی کشور همه ما را در برمیگیرد.
تصور کنید آذوقهای در دست نداشته باشید ولی پولدارترین فرد روی زمین باشید. چقدر حاضرید برای به دست آوردن آذوقه هزینه کنید؟ وقتی که گرسنگی به حد مرگ برسد شاید حاضر باشید همه سرمایه زندگی خود را هزینه کنید برای یک تکه نان. اینگونه است که همه حلقههای زنجیر به هم پیوستهاند.
با این مثال کوچک بحثی بزرگ را شروع خواهیم کرد و ذره ذره برای نجات کشتی جامعه از طوفان اقتصادی تلاش خواهیم کرد.
برای خواندن یادداشت ها دیگر از محمدحسین هراتی اینجا کلیک کنید.
برای دانستن چیزهای مهم از اقتصاد به اینجا بروید.
“لطفاً به این یادداشت امتیاز بدهید!”